Månedens spons: Surnadal frisbeeklubb

26. april 2019
Frisbee

Svorka bruker inntil en million kroner årlig på sponsing av lokale aktiviteter i Surnadal, Rindal og Halsa. For oss er det viktig å ta et aktivt samfunnsansvar, og gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Vi er stolte sponsorer, og vil derfor presentere et lag eller en forening som mottar støtte fra oss hver måned. I april ønsker vi å ta en nærmere titt på Surnadal frisbeeklubb.

Surnadal frisbeeklubb

Surnadal Frisbeeklubb så dagens lys i 2014. Da startet initiativtaker og primus motor Kenneth Hagen Brattetaule prosessen med å få tillatelse og penger til å sette opp en frisbeegolf-bane på Øye i Surnadal. Med støtte fra ulike sponsorer ble det først satt opp en 13-hullsbane med 9 kurver, og før banen ble utvidet og re-åpnet som 18-hullsbane i 2016. Surnadal Frisbeeklubb har nå blitt en del av Surnadal Idrettslag og  NAIF, og stadig flere fatter interessen for sporten frisbeegolf.

Følg Surnadal Frisbeeklubb på Facebook

Hva er frisbeegolf?

Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man skal kaste en frisbee fra A til B og bruke så få kast som mulig. Det ligner mye på vanlig golf, men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre til neste «hull». En bane består som oftest av 9 eller 18 hull.

Utfordringene er å kontrollere frisbeens svevekurve mot banens hindere og vanskeligheter. Banens vanskeligheter består til dels av hullets lengde og hindringer i form av trær, vann, buskas og høydeforskjeller. Når det blåser vil vinden gjøre det enda mer utfordrende og spennende. Mer informasjon finner på http: frisbeegolf.no

Kraftig vekst

Frisbeegolf er en av verdens raskest voksende sporter, og det er ikke tilfeldig. Bare i USA har over 8-12 millioner mennesker prøvd denne sporten, og det finnes over 7000 registrerte baner i verden. I Norge er det nå mer enn 150 baner spredt rundt i landet, og antallet øker fra år til år. Selv om det ikke finnes nøyaktige tall på antall spillere i Norge, regner man med at det er mellom 20.000 og 25.000 som spiller hvert år. Det er lett å komme i gang med frisbeegolf og det passer for hele familien. Utstyret er billig og det er gratis å spille på alle banene i Norge. Man kan spille sammen med andre eller mot seg selv. Fremfor alt er det en utfordrende, morsom og sosial sport!

Ta turen innom anlegget på Øye du også – og se om frisbeegolf er noe for deg.

Svorkaligaen 2019

Svorkaligaen er Surnadal IL Frisbee sitt seriespill for 2019-sesongen. Serierundene vil foregå på Øye Diskgolfpark i Surnadal hver onsdag kl 18 og søndag kl 12 gjennom sesongen. Oppmøte før rundene blir ved kurven mellom Surnadal Ungdomsskole og Øye Stadion. I år er det tre klasser. OPEN (Krever medlemsskap i Surnadal IL), DAME (Krever medlemsskap i Surnadal IL) og GJEST (Åpen for alle). Det er ingen krav for å delta i gjesteklassen. Eneste du trenger er en frisbeegolf-disk. Har du ikke det, får du alltids låne med noen.

ACE-pot og CTP er frivillige tilleggskonkurranser. ACE-pot betales som en engangssum på 100kr. Når noen får ACE på en serierunde utbetales potten til den heldige og konkurransen starter på nytt.
CTP er blitt litt mer «casual» i år. Sum og betalingsmåte avtales av de som møter opp på serierunde.

MERK! Dersom serierunder overlapper med andre eventer kan serierunde utgå. Beskjed vil bli gitt dersom en serierunde utgår. Følg med på Facebook.

Dersom du lurer på noe om Svorkaligaen, eller diskgolf generelt, er det bare å ta kontakt med Surnadal frisbeeklubb enten på epost: post@surnadalfrisbeeklubb.no eller på tlf: 412 67 728

Oversiktskart over banen på Øye finner du her