Earth Hour – for en bærekraftig fremtid

13. mars 2019

Bli med å feire Earth Hour!

Earth Hour er en verdensomspennende symbolsk markering der folk over hele verden blir oppfordret til å slukke lyset en time for klimaet. Lørdag 30. mars kl. 20.30 blir lyset slukket i land etter land, etter som aksjonen ruller over jorden gjennom tidssonene. Bli med du også – og la huset gå i svart den 30. mars.

Earth Hour 2019

#Connect2Earth er slagordet for årets kampanje. Det handler om at en bærekraftig fremtid starter med våre handlinger i dag. Det handler om at noen av de tingene som vi tar for gitt, kan ha stor innvirkning på miljøet. Og det handler om å gi noe tilbake til jordkloden, som er det eneste hjemmet vi har.

 

Miljø-aksjon med nasjonalt og internasjonalt tilsnitt

Markeringen har vokst år for år og over en milliard mennesker i over 180 land deltar hvert år. Ikke mindre enn 3100 landemerker og ikoner, fra Eiffeltårnet til Big Ben og Tokyo Tower, slukket lyset for å vise at vi mennesker står sammen mot klimaendringene.

Norske ikonbygg som blant annet Slottet, Den norske opera, Nidarosdomen, Holmenkollen og Stortinget markerer Earth Hour hvert år. Det samme gjør et stort antall norske kommuner, bedrifter og privatpersoner. Oppslutningen rundt markeringen har siden 2009 ligget rundt 30-40 prosent av Norges befolkning hvert år.

Hva er Earth Hour?

Earth Hour er en verdensomspennende symbolsk markering der folk over hele verden blir oppfordret til å slukke lyset en time for klimaet. Det er naturvernorganisasjonen WWF som står bak kampanjen, som ble avholdt for første gang i Australia. Den symbolske markeringen har som formål å øke bevisstheten rundt klimaproblematikken ved å få privatpersoner, virksomheter, myndigheter og organisasjoner til å slå av elektrisk lys i én time. Selve lysslukkingen er ment som en symbolsk handling for å vise at mennesker verden over står sammen for å stoppe klimaendringene.

Earth Hour så dagens lys i Sydney, Australia i 2007 hvor to millioner deltok. I 2008 hadde det blitt en global bevegelse hvor 50 millioner mennesker i 35 land deltok. I 2009 hadde det blitt verdens suverent største klimakampanje. Markeringen har vokst år for år og over en milliard mennesker i over 160 land deltar hvert år. Også kjente ikonbygg verden over slukker lyset, blant dem for eksempel pyramidene i Giza, Frelserstatuen i Rio, og Fugleredet i Beijing. Norge var offisielt med for første gang i 2009.

Earth Hour er antakeligvis både Norges og verdens største klimamarkering.

Kilde: wikipedia.org

Vil du vite mer om Earth Hour?

Besøk den internasjonale hjemmesiden:

EARTH HOUR

Miljøvennlig kraftproduksjon hos Svorka

Vannkraft er en miljøvennlig og fornybar energikilde, og i Svorka er miljø og klima viktige fokusområder i all kraftproduksjon.

Vannkraft er ren energi som ikke fører til utslipp av CO² eller andre klimagasser, og 99 prosent av strømforbruket i Norge kommer fra slik miljøvennlig energi. Resten er import av strøm produsert av kull, atomkraft osv.

Utbygging av ny energi i Europa, som hovedsakelig vil komme fra kull, vil forurense atmosfæren med 840 gram CO² for hver eneste produserte kilowattime.

Det ligger derfor en stor miljømessig gevinst i at vi utnytter våre unike muligheter til å hente ut vannkraft i stedet for å importere mer forurensende energi fra Europa. 

Les mer om Svorka Produksjon her.